Khamis, 6 Mac 2014

Drama MENCARI CINTA (TV1)


Drama melayu bersiri terbaru di slot ‪‎Arca TV1 bertajuk‬ MENCARI CINTA akan ditayangkan setiap hari Khamis dan Jumaat jam 10.05 malam di TV1. Drama ini menampilkan lakonan hebat Fizz Fairuz dan Elly Mazlein sebagai pelakon utama. 

JUDUL : MENCARI CINTA
TARIKH : Mulai 6 Mac 2014 | Setiap Khamis dan Jumaat
EPISOD : 40 Episod
WAKTU : 10.05 malam 
SIARAN : Slot ‪‎Arca TV1 (RTM)
PENGARAH : Shirin HJ. Khuzaimi
PELAKON : Elly Mazlein, Fizz Fairuz, Riezman Khuzaimi, Dynas Mokhtar, Tania Hudson, Connie Ahmad dan Aripah Damanhuri.SINOPSIS DRAMA MENCARI CINTA

Mengisahkan tentang cinta yang bersemi selepas perkahwinan dirancang oleh keluarga antara Myra anak perempuan tunggal Tan Sri Johan yang ditinggalkan kekasihnya di saat hendak melangsungkan perkahwinan. Demi menutup malu keluarga Tan Sri Johan bercadang menjodohkan anaknya dengan anak keluarga angkatnya di kampung.

Dalam pada itu pula, Razlan Ariffin pemuda kampung yang begitu dedikasi pada orang tua dan amanah keluarga mengerjakan ladang ternakan walaupun berpelajaran tinggi. Razlan juga baru lepas dikecewakan oleh tunangnya Mila yang ingin menyambungkan pelajaran. Bagaimanapun Razlan menerima kenyataan bahawa antara Mila dan dia tiada jodoh.

Drama MENCARI CINTA (TV1) Rating: 4.5 Diposkan Oleh: RSCHO COM

0 komentar:

Catat Ulasan