Sabtu, 6 Mei 2017

Drama Hero Seorang Cinderella Astro Ria

Drama Hero Seorang Cinderella Astro Ria-Sebuah drama yang diadaptasi novel Hero Seorang Cinderella karya Anjell yang akan disiarkan di slot Mega Drama (Astro Ria). Diterajui oleh Fattah Amin dan Fazura sebagai pelakon utama. Drama bersiri arahan Michael Ang ini juga dibintangi pelakon seperti Uqasha Seinrose, Datin Zizie Ezette dan Jasmine Suraya. Nantikan tayangannya pada akhir bulan Mei nanti. 
JUDUL : HERO SEORANG CINDERELLA 
TARIKH / MASA : Mei 2017
SIARAN TV : Slot Mega Drama (Astro Ria)
PENULIS NOVEL : Anjell
PENGARAH : Michael Ang 
TERBITAN : Cube Film Sdn Bhd 

PELAKON DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA

Fattah Amin
Fazura
Uqasha Senrose
Zizie Izette
Iswan Ismail
Jasmine Suraya

WATAK PELAKON DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA

Fattah Amin sebagai Tengku Ian Uzzam
Fazura sebagai Nura Medina
Uqasha Senrose sebagai Puteri Emallyn

SINOPSIS DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA 
Drama ini mengisahkan seorang Cinderella bernama Nura Medina dan hero, Tengku Ian Uzzam.

Sekali pandang, orang mesti cakap dia sesuai untuk Cinderella versi thriller. Dia cantik tapi muka dia kaku beku. Senyum ikhlasnya mahal. Jelingannya tajam mengalahkan pedang seoarang samurai. Semuanya hanya untuk menutup kisah hidupnya. Itulah Nura Medina.

Seratus lapan puluh darjah pula dengan heronya. Heronya masih versi Prince Charming. Dia kacak membunuh. Senyumnya ikhlas versi pencair hati. Jelingannya mampu bikin anak dara penasaran. Dan kepulangannya ke Malaysia kali ini bersama satu amanah. Itulah Tengku Ian Uzzam.

Nura Medina hidup bersama ibu tiri, Datin Mawar dan kakak tiri, Puteri selepas perkahwinan kedua ayah Medina, Datuk Azizan. Hubungan Medina dengan ayahnya tak begitu rapat kerana selalu dihasut oleh Datin Mawar. Sehingga dia difitnah lalu dihalau keluar rumah oleh Datuk Azizan. Walau apa yang terjadi Tengku Ian selalu dalam hidupnya, muncul sebagai hero penyelamat.

Apakah rahsianya? 

GAMBAR PELAKON DRAMA HERO SEORANG CINDERELLADrama Hero Seorang Cinderella Astro Ria Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Drama malaysia

0 komentar:

Catat Ulasan