Isnin, 1 Mei 2017

Isteriku Cikguku TV3

Isteriku Cikguku TV3

Isteriku Cikguku TV3
Telefilem Isteriku Cikguku yang dibintangi Syafiq Kyle dan Izara Aisyah yang akan disiarkan di slot Cerekarama TV3. jangan lupa saksiskan Telefilem Isteriku Cikguku

JUDUL TELEFILEM:  ISTERIKU CIKGUKU
TARIKH / MASA : Sabtu, 29 April 2017, 9.00 malam
SIARAN : Slot Cerekarama TV3
IDEA ASAL : Muhammad Nor Zaidy Abdullah
PENGARAH : Along Kamaludin
TERBITAN : A Aida Production

PELAKON TELEFILEM ISTRIKU CIKGUKU
Syafiq Kyle, 
Izara Aisyah, 
Arash Mohd, 
Azlan Mokhtar, 
Syazuwan Hassan, 
Faralyna Idris, 
Sabhi saddi

SINOPSIS ISTERIKU CIKGUKU
DIceritakan di Telefilem ini bahwa Cikgu Maria gembira setelah mendapat tahu bahwa dia akan menjadi seorang cikgu di sebuah sekolah menengah, akan tetapi selepas memasuki sekolah tersebut, segalanya berlainan dengan harapannya. Disekolah pelajar-pelajar begitu nakal dan sering mengikut kata Azlan, pelajar paling nakal di sekolah itu.

Demi masa depan anak didiknya, Maria cuba membantu terutama Azlan yang tidak  mengindahkan pelajarannya. Cikgu Maria mencadangkan kepada ibu bapa Azlan supaya Azlan menjalani kem motivasi. Semasa kem motivasi berlaku tragedi mengakibatkan Azlan dimasukkan ke hospital. Sejak berada disana Cikgu Maria selalu datang menemani Azlan yang sedang sakit.

Azlan mula jatuh hati kepada cikgu Maria dan meluahkan perasaaan itu. Walau bagaimanapun juga Cikgu Maria enggan dan mencabar Azlan supaya cemerlang dalam SPM jika benar menyayanginya.

Isteriku Cikguku TV3 Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Drama malaysia

0 komentar:

Catat Ulasan